lauantai 17. marraskuuta 2012

Ensimmäiset kokeilut blogiin...

Päätin aloittaa kokeiluni reippaasti kirjan kahdella ensimmäisellä reseptillä, jotka ovat alkupaljoa. Hieman vaiherikkaan päivän jälkeen ruokailu venyi italialaiseen tapaan  myöhään iltaan. Välillä meinasi hermot keittiössä kiristyä, kun mausteet ja lisukkeet lentelivät ympäri lattiaa, mutta onneksi kupliva juoma pelasti illan.

Keittiössä tykkään soveltaa ohjeita, ja niin olen näidenkin reseptien osalla tehnyt. Tosin tänään jaksoin melko hyvin noudattaa ohjeita. Syysillan päätteksi syntyi ihanan pehmeitä munakoisobruschettoja mozzarellalla höystettynä sekä valkosipulista munakoisocrostinia eli munakoiso tahnaa. Jälkimmäinen toimi ihanasti ohjeen mukaan maalaisleivän päällä, mutta oli myös erinomaista paahdettujen juuresten kanssa.

Kummassakin ohjeesssa käytettiin maalaisleipää alkupalojen pohjana. Tunnollisesti tänään ostin maalaisleipää pitkästä aikaa, ja hyvältähän se maistui. Tokin jokin muu vaalea leipä sopinee ohjeisiin yhtä hyvin. Ainakin itse olen käyttänyt patonkia ja hiivaleipää bruschettana.

Munakoisobruschetta (Emman tapaan)
Neljälle

pieni munakoiso
oliviöljyä
timjamia (mieluiten tuoretta)
4 paksua viipaletta maalaisleipä
tuoretta basilikaa
mozzarellaa




Leikkaa munakoiso n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Halutessasi itketä. Itse on nykyisin enää itketä, ja maku on silti taivaallista. Paista viipaleita pannulla oliiviöljyn ja timjami-silpun kanssa. Paahda leivät grillissä, pannulla tai ihan paahtimella. Kokoa alkupalat leivän päälle: paistettu munakoisoviipale, basilikan lehti ja mozzarellaviipale. Paista 250 asteessa sen aikaa, että mozzarella sulaa. Koristele basilikalla.




Munakoisocrostini 

Kahdelle

Maalaislepää

1 munakoiso
valkosipulia maun mukaan
oliiviöljyä
timjamia (tuore)
suolaa
mustapippuria
                                                                                          
                                                                                  
Leikkaa munakoiso pituussuunnassa halki ja pistele siihen haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa noin tunti siten, että munakoiso pehmenee. Anna jäähtyä. Kaavi sisus ja sekoita sauvasekoittimelle pilkotun valkosipulin, timjamin, öljyn ja mausteiden kanssa. Tarjoa paahdetun/paistetun leivän päällystenä tai dippinä.



Buon appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti