Keittiössä tykkään soveltaa ohjeita, ja niin olen näidenkin reseptien osalla tehnyt. Tosin tänään jaksoin melko hyvin noudattaa ohjeita. Syysillan päätteksi syntyi ihanan pehmeitä munakoisobruschettoja mozzarellalla höystettynä sekä valkosipulista munakoisocrostinia eli munakoiso tahnaa. Jälkimmäinen toimi ihanasti ohjeen mukaan maalaisleivän päällä, mutta oli myös erinomaista paahdettujen juuresten kanssa.
Kummassakin ohjeesssa käytettiin maalaisleipää alkupalojen pohjana. Tunnollisesti tänään ostin maalaisleipää pitkästä aikaa, ja hyvältähän se maistui. Tokin jokin muu vaalea leipä sopinee ohjeisiin yhtä hyvin. Ainakin itse olen käyttänyt patonkia ja hiivaleipää bruschettana.
Munakoisobruschetta (Emman tapaan)
Neljälle
pieni munakoiso
oliviöljyä
timjamia (mieluiten tuoretta)
4 paksua viipaletta maalaisleipä
tuoretta basilikaa
mozzarellaa
Leikkaa munakoiso n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Halutessasi itketä. Itse on nykyisin enää itketä, ja maku on silti taivaallista. Paista viipaleita pannulla oliiviöljyn ja timjami-silpun kanssa. Paahda leivät grillissä, pannulla tai ihan paahtimella. Kokoa alkupalat leivän päälle: paistettu munakoisoviipale, basilikan lehti ja mozzarellaviipale. Paista 250 asteessa sen aikaa, että mozzarella sulaa. Koristele basilikalla.
Munakoisocrostini
Kahdelle
Maalaislepää
1 munakoiso
valkosipulia maun mukaan
oliiviöljyä
timjamia (tuore)
suolaa
mustapippuria
Buon appetito!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti